hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Ett liv

Publicerad 2019-09-29 21:31:28 i Allmänt,

Det har gått två månader sedan sist. Egentligen har jag massor att skriva om. Bara det att jag haft så mycket annat att göra så det har inte orkats med. Idag blir det bara ett kort inlägg, men jag ska försöka bättra mig framöver. 

Orsaken till dagens inlägg är att det slog mig för några timmar sedan att det idag var mormors födelsedag. Hon föddes för 121 år sedan. 

Jag kom att tänka på alla saker som hänt i landet och världen under hennes livstid. Det har varit två världskrig och en teknikutveckling som är svår att föreställa sig. 

Idag sitter vi med våra smartphones i alla sammanhang. Vi tar bilen överallt. Vi flyger kors och tvärs över världen. Allt tar vi som självklart numera. 

När mormor växte upp var T-forden modern. (Om det fanns någon sådan i mormors närhet har jag ingen aning om.) Mormor fick vara med om införandet av kvinnlig rösträtt. 

Jag växte upp i en annan del av landet än mormor bodde i. Det gjorde att vi träffade henne på sin höjd två gånger per år. Hon var lite gammaldags och sträng, tyckte vi barn. Samtidigt älskade vi att träffa henne. Även efter hon dog har hon präglat mig. Jag valde bland annat andraspråk i högstadiet för att det var det språket hon kunde. 

Känslan jag får när jag sitter här är att ta vara på era nära och kära. Ni vet aldrig hur länge ni får ha dem hos er. Värdesätt det viktiga i livet. ❤️

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela