hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Fötterna upp och tänker

Publicerad 2015-03-31 14:53:55 i Allmänt,

Nu avslutar jag lunchen med en kopp te. Jag känner mig ganska mosig idag. Sommartid är det mest idiotiska påfund jag vet. Morgonpigga människor kanske inte bryr sig så mycket, men för mig känns det som att jag tvingas upp fyra timmar tidigare än normalt varje dag under en veckas tid. Min son har otroligt svårt att somna så även han skulle mår bra av att slippa den här omställningen. Jag somnade alltså inte igår utan det hann bli idag innan jag somnade. Sedan vaknade jag oräkneliga gånger. Sista gången var det inte lönt att somna om så jag kollade mobilen en stund innan jag var tvungen att ta mig ur sängen.
 
Förutom sommartiden så påverkas jag också av arbetsträningen. Idag har jag fortsatt att jobba på med min uppgift och tänkt på att göra det i lugn takt. Det jag inte hann med idag kan jag göra i morgon. En stund av tiden satt jag i möte med min chef och min handledare. Vi kom fram till att fortsätta så här i en månad till. Det känns bra att få ge det tid. I huvudet har jag orden från beteendevetaren "för vems skull gör du det här?". Det är oerhört viktigt för mig att komma ihåg att allt handlar om att jag ska bli frisk - prestationen är en bisak.
 
Just nu är jag alltså trött och seg. Samtidigt känner jag ett behov av att röra på mig. Hur vet jag inte riktigt. Jag har lite olika alternativ. Ikväll är det träning med löpgrupp om jag vill eller så kan jag träna i crossfitboxen. Det som talar emot löpgruppen är att det blir så sent innan jag ätit och duschat efter. Vad gäller crossfit så kan jag antingen boka in mig på något av eftermiddagens eller kvällens pass eller så kan jag ta mig dit och träna för mig själv på "Öppet gym" från 15.00.
 
Hade jag varit pigg, alert och utan att behöva tänka på att få ihop allt på dagens schema så hade jag tveklöst hängt på löpgruppen ikväll. Det är peppande att försöka hänga på alla som är så pass mycket bättre än vad jag är och få tips på löptekniken. Med dagens schema är det flera saker som ska klaffa. Jag ska hämta mig son från en kompis vid halv fem-snåret, middagen ska fixas, sambon kommer hem vid sjutiden, sonen har läxa som jag ska påminna om och jag komma i säng tidigt för att förhoppningsvis få en hel natts sömn. Normalt sett kanske mycket av det här är sånt man bara göra av farten. Nu kräver det rejält med eftertanke att komma fram till vad som är vettigt. Fördelar och nackdelar måste vägas mot varandra.
 
Det känns i alla fall väldigt bra att veta att sambon kommer hem till kvällen. Snart kan jag lämna över en del av ansvaret för allt som händer och sker här hemma. Veckohandlingen hoppas jag till exempel slippa. Än mer nu när det börjar bli dags för påskhandling. Det är verkligen inget jag ser fram emot.
 
I morgon ska jag till beteendevetaren redan kl 8.00. Det blir tufft att komma upp och iväg så pass tidigt eftersom jag måste åka lite drygt en timme innan. Tiden hos henne räknar vi in i arbetsträningen. Det gör att jag kommer att komma hem mycket tidigare på onsdag. Det uppväger till viss del det hela med den fruktansvärt tidiga morgonen.
 
Efter lite dividerande med mig själv satsar jag på öppet gym nu om en liten stund. Då kan jag styra precis hur mycket eller lite jag ska köra idag. Det blir bra.

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela