hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Söndagstankar den första advent

Publicerad 2014-11-30 22:37:53 i Allmänt,

Första advent går mot sitt slut. Vi hann med det vi hade tänkt oss idag. Jag kom iväg på träningen och hann se lite julskyltning. Tack och lov var det inte fullt lika kallt som det brukar vara under skyltsöndag. Trots det var jag rejält nedkyld när vi kom hem. Det var väl inte det smartaste att dra iväg på stan med genomblött hår direkt efter träningen, men väl hemma igen blev det ju ännu ett skäl till att dricka mer glögg...
 
Idag har vi ägnat oss ganska mycket åt soffhäng också. Vi har sett på Vinterstudion mellan våra aktiviteter och under kvällen ett avsnitt av Historieätarna som vi inte hade hunnit se tidigare. Efter gårdagens fixande så kändes det perfekt att balansera upp tillvaron med en lugnare dag. 
 
Tyvärr kom jag mig inte iväg till någon adventskonsert eller någon kyrka. Det brukar jag försöka få till så här års. Jag kompenserade det genom att gå omkring och sjunga adventssånger själv. Det blev vissa protester från någon i familjen som hävdade att jag ylade. Hm...
 
Dagens träningspass var det tredje för den här veckan. Jag är otroligt glad över det. För något tag sedan hade jag målet att komma iväg på ett vanligt träningspass. Än har jag inte gjort det, men jag hade samtidigt målet att klara att träna tre gånger på två veckor. Nu har jag i stället tränat lite lugnare, men kommit iväg fem gånger på två veckor. Jag tycker att jag har skäl till att vara nöjd med det. 
 
På tisdag som kommer ska jag åka och prata med chefen. I och med att jag börjar må bättre, börjar jag även närma mig den dagen när jag ska ta små steg tillbaka till arbetslivet. Det normala i sådana här fall är att arbetsträna - från början på 25 %. Vi ska alltså fundera på hur detta kan göras för min del. Exakt när jag börjar är inte bestämt. Först veckan därpå ska jag träffa läkaren igen. 
 
Dagen därpå ska jag få iväg mitt barn till frisören. Det är ett projekt i sig. Nu kan jag i och för sig hota med att om inte frisören får fixa till en frisyr i trollhåret så kan alltid jag plocka fram frisörsaxen. Det gick ju väldigt bra att låta mamma klippa i några år, men sedan hände något och helt plötsligt hade knatten helt egna idéer om sin frisyr och sitt utseende.
 
Kommande helg ska jag på julfest. Det känns jättekul! Extra kul är det att jag känner att klarar av de sociala kontakter det kommer att innebära. Det är så handikappande att vara begränsad på det sätt som jag har varit det senaste året vad gäller möten med personer jag inte känner. Jag kommer inte att ställa mig i centrum på julfesten, men det är ju inte den typen av människa jag är. Däremot tänker jag gå dit och bara ha roligt. 
 
Förutom de planerade sakerna ska jag så klart peta in lite mer träning och kanske börja köpa lite inför jul och födelsedag. Jag undersöker fortfarande möjligheten att få till lite shopping i det stora blå-gula varuhuset. Än så länge har jag inte lyckats få in det i kalendern. Antingen under andra hälften av den här veckan eller i mitten av nästa. I och med att jag är den enda i familjen som faktiskt tycker att det är roligt så känns det som det smartaste att faktiskt ta det mitt i veckan så att det liksom bara är min tid som går åt. Visst skulle jag hemskt gärna vilja ha sällskap, men en kompis är lättare att ha med än min respektive. Jag tror att många tjejer/kvinnor delar min åsikt i den frågan. 
 
Nu blir det sängen. En rimlig tid att komma i säng - äntligen...

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela