hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Sommaren 2017 - del 1

Publicerad 2017-08-30 20:54:43 i Allmänt,

Det är näst sista dagen i sommar-(nåja)månaden augusti och många veckor har gått sedan förra gången jag skrev något. Av olika anledningar har det inte blivit av att jag skrivit något. Därför har jag en del att berätta.
 
Dagen efter förra inlägget reste jag för att träffa mina kompisar från min första utbildning. Vi träffas några dagar varje år. Alla är vi utspridda över landet. Årets träff var längst norrut. Först åkte jag buss i flera timmar, åt lunch hos en av kompisarna och sedan fortsatte tillsammans i bil många timmar till. Vi brukar hinna med lite av varje på våra träffar - som t ex shopping och friluftsliv under de dagar vi ses, men huvuddelen går åt till att äta och prata. 
 
Årets händelse får jag nog säga att åka på trav och se värdinnan köra travhäst. Det var något jag aldrig varit på innan.
 
Efter några intensiva dagar av umgänge packade jag om min väska litegrann och skickade lite saker med en kompis. Resterande packning och jag fick skjuts till och checkade in på flygplatsen för en resa till Arlanda.
 
På Arlanda sammanstrålade jag med min familj. Först hade jag några timmars nervös väntan på att de skulle dyka upp (och i tid). Med lite tid tillgodo möttes vi och kunde göra allt som ska göras och ta oss till rätt gate. En vecka på Mallorca var vad som väntade.
 
Flygresan gick smidigt. Med lite mat och en film gick timmarna ganska fort. När vi kom fram till Palma så var det sent på kvällen och innan vi var framme på hotellet och hade fått rummet hade midnatt passerats med en timme eller två.
 
Vi bodde på ett hotell på södra sidan av ön i Son Caliu, strax innan Palma Nova och Magaluf. Det var ett lugnt och lagom stort hotell med en magisk utsikt. Ponent Mar. 😍
Vi tillbringade den mesta tiden på hotellet. Jag har aldrig riktigt förstått det där med att sola. För mig är det bad som gäller. Större delen av dagarna befann jag mig i poolen. Jag lekte med vår son, var med på vattengympa, simmade eller flöt runt timmar i sträck. Någon av dagarna badade vi även i havet. Vattnet var ljuvligt, men tyvärr märktes nedskräpningen av haven av. Det flöt runt en del plast. Detta förtog en del av glädjen av att bada. Därav att det bara blev en gång.
 
De flesta kvällarna satt jag ute på vår terass och tittade på när månen steg upp ur havet framför mina ögon. Samtidigt hördes underhållningen från baren så där lagom mycket. Den kväll bilden nedanför togs, hördes: "...When the moon hits your eye like a big pizza pie, that's amore..." från baren. Det kändes mycket lämpligt. Jag gick sedan och nynnade på den låten resten av resan, till familjens stora...ähum...glädje.
En av dagarna åkte vi in till Palma. Där sammanstrålade vi med min bror och hans familj som precis hade kommit till Mallorca. Vi bor i olika landsändar och ses därför väldigt sällan. Vi umgicks några timmar innan de åkte vidare till den del av ön de skulle befinna sig under resten resan. När de åkt iväg kollade vi lite mer på stan och traskade runt litegrann i värmen innan vi åkte tillbaka till vårt hotell.
 
Sedan några år äter jag helt glutenfri mat. Jag vet inte om jag är intolerant eller om jag "enbart" är överkänslig. Jag äter inte så mycket mejeriprodukter heller. Det innebär alltid ett bekymmer när man ska åka någonstans. Att gå ut och äta är inte helt enkelt. Mycket på grund av det valde vi att ha halvpension när vi reste. Första måltiden var frukosten efter vi kom. Då sade jag inget utan tog av det jag kunde äta. Till middagen senare samma dag frågade jag mannen som tog emot oss om vad jag kunde äta som var glutenfritt. Jag antar att han var hovmästare eller något sådant (övrig serveringspersonal hänvisade senare till honom som "chefen").  
 
Efter det behandlades jag som en prinsessa. Varje middag fick jag en genomgång av vad som gick och inte gick äta. Varje frukost kom det en extra tallrik med alldeles varma glutenfria små baguetter, nyrostade bröd och ett gäng kakor, direkt till bordet. Så snart de i köket såg mig gjorde de i ordning min brödtallrik. Till middagen fick jag en gång en stor skål med helt ljuvlig nykokt glutenfri pasta så jag kunde testa deras pastasåser från buffén. Jag blev kompis med såväl serveringspersonalen som en i köket. Flera gånger fick jag baguetter till middagen också.
 
På grund av den dagliga presentationen av maten så blev jag nyfiken och testade av de flesta saker jag kunde äta. Allt var inte fantastiskt, men det känns kul att ha testat så många nya rätter. Några efterrätter klämde jag också i mig varje kväll samt ostar, frukt och bär. Dessutom avslutade jag med glass. Jag tvivlar på att de sett någon kvinna äta så mycket som jag gjorde på denna resa. 
 
Mina pojkar lät sig också väl smaka av allt och lite till.
 
Vi köpte till en extra middag kvällen vi skulle åka. När jag skulle betala för oss sa hovmästaren "Come back, soon!". Med tonfall, kroppsspråk och allt visade han på att han verkligen menade det, att det inte bara var en fras. Han var en av de personer som gjorde upplevelsen av hotellet så fantastiskt. Övriga i serveringspersonalen likaså. Så bortskämd har jag sällan varit. Även de andra som jobbade på hotellet var jättebra - från receptionen till städet och badvakten.
Sista dagen satt jag ett par timmar under ett parasoll med en ljudbok i öronen och insöp miljön. Solstolarna speglades i glasräcket, men där bortom var klipporna och havet. 
 
Hela resan kännetecknades av lugn och total avkoppling. Jag släppte allt som jag haft över mig. All oro, alla tankar på jobbet, alla krav och alla måsten lämnades åt sitt öde. Det var bara familjen, värmen, solen, vattnet och lite läsning som gällde. 
 
Nöjda och glada reste vi hem efter en helt underbar vecka. 
 
Flyget hem gick sen kväll från Mallorca och mitt i natten landade vi på ett ödsligt Arlanda. Efter bara ett kick kom bagaget och vi kunde leta oss fram till vår bil. Med en gryende sol i ögonvrån styrde vi hemåt. Sambon körde mestadels, jag bytte av vid ett tillfälle för att låta honom vila lite. Frampå morgonkvisten var vi hemma. Vi vuxna stöp i säng och sov några timmar. Vår son ägnade sig åt datorn. 
 
Efter en lugn återstod av dagen gjorde vi en tidig kväll och avslutade i och med det den andra semesterveckan.

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela