hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Löpning och mera jobb

Publicerad 2016-09-25 20:32:00 i Allmänt, Hälsa och träning,

Jag sitter här i vårt svagt upplysta vardagsrum. Det är lugnt och skönt. Jag sitter för mig själv just nu. Övriga gör annat.
 
Min första vecka med utökad arbetstid har gått förvånansvärt bra. Visst har jag känt att jag blev tröttare på jobbet efter lunch, men jag trots allt kunnat prestera något även då. Hemma efter jobbet har jag också varit tröttare. Det har ju liksom blivit kväll så fort. Efter alla dessa månader när jag kommit hem till lunch är det ovant att inte ha så mycket tid över till allting annat. Hur gör folk som jobbar heltid? Jag har liksom glömt hur det gick till.
 
De flesta dagarna under veckan tänkte jag mest bara på att klara mig - att överleva. Kanske just därför har jag gjort just det - överlevt. Jag har sovit för lite, men i övrigt har det gått bra.
 
Sedan en dryg månad jobbar sambon två kvällar i veckan. Det har varit en omställning att tvingas få ta hela ansvaret dessa kvällarna. Vi har blivit bättre planerade vad gäller maten. Sonen och jag passar i och för sig på att äta sådan sambon inte är så begeistrad över de kvällarna. 
 
Inför denna vecka var jag därför kanske extra nervös över att både ha sambon borta tre kvällar (två med jobb och en med personalfest) samtidigt som jag skulle öka på arbetstiden med hälften. Det gick förvånansvärt smidigt. Nu hoppas jag att även vecka två ska gå lika smidigt.
 
I och med att jag visste vad som väntade såg jag till att träna förra helgen. Jag var ute och sprang både på lördagen och söndagen. Det blev 5 km båda dagarna. Jag är inte så vältränad som jag hade önskat så i min värld var det väldigt bra. Litegrann kan jag leva på Tjejmilen i och med att jag vet att jag faktiskt kan springa 1 mil. Totalt under den helgen blev det således 1 mil. Båda gångerna var sambon med på cykel. Han fixar inte att springa så långsamt som jag springer utan att tappa tekniken och skada sig, därav att han befinner sig på cykeln. Med sällskap kan jag lättare glömma att känna efter om det är jobbigt och bara springa.
 
På torsdagen insåg jag att jag var trött och seg efter jobbet, men inte jättehungrig (inte sonen heller), sambon jobbade och håret var skitigt. Det sistnämnda var det som faktiskt fick mig att göra något. Jag har ganska långt och mycket hår. På grund av det tar det minst tio minuter längre tid att duscha om jag samtidigt måste tvätta håret. Jag måste alltså gå upp tio minuter tidigare de morgnar som jag gör det. Morgnar är inte riktigt min grej om man säger så. Alltså insåg jag att det vore otroligt praktiskt att faktiskt få bort hårtvätten direkt på kvällen. För att inte tvingas tvätta håret igen var det alltså läge att även få undan träningsbiten. Alltså drog jag på mig träningskläderna och löparskorna. Jag hade inte så mycket tid på mig så jag sprang tio minuter bortåt, vände och tog samma väg tillbaka. Det blev strax under tre km löpning.
 
Idag tog jag mig också ut och sprang. För att det skulle bli av drog jag på mig träningskläderna direkt när jag klev upp. Några timmar senare kom jag iväg. Också idag med sambon på cykel. Jag fick springa lite fram och tillbaka för att få ihop mina 5 km på grund av att det pågick älgjakt. Det kändes inte jättekul att befinna sig någonstans där man kan råka hamna i skottlinjen. Tack vare att jag sprang lite fram och tillbaka kunde jag alltså ändå få ihop sträckan.
 
Resten av dagen har tvättmaskinen gått varm och jag har vikit ren tvätt. Sambon röjde upp i köket innan han städade ur vår tredjelbil. Sedan lade han ut den på Blocket. Det tog några timmar så var den såld. Nu har vi alltså två bilar. Det räcker gott och väl för oss.
 
Det som är kvar att göra i kväll är att bädda rent i vår säng. Efter det ska jag göra en väldigt tidig kväll. Det känns bra.

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela