hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Äntligen tränat!

Publicerad 2017-11-26 20:25:00 i Hälsa och träning,

Efter ett uppehåll på flera veckor kom jag så igår iväg till gymmet. Mitt gymkort tog slut i början av oktober och eftersom mitt jobb har fått en faktura tidigare gånger har jag väntat på fakturan. Det kom aldrig någon, trots påstötningar från mig. Kanske var det på grund av att min arbetsplats flytt som det strulat. 
 
Hälsan har varit lite si och så under hösten så jag har inte saknat det varje helg, men många. Hur som helst ledsnade jag till slut och skaffade kortet själv igår. 
 
Sambon och jag åkte tillsammans iväg på eftermiddagen. Det var inte så mycket folk där, så det var bara att träna det jag kände för. Inget väntade vid maskinerna behövde jag göra. Det blev fem minuter roddmaskin som uppvärmning sedan körde jag rygg, bröst och ben. Jag hade tänkt att jag skulle köra lite lätt. Det lyckades jag nästan med. När jag väl sitter där vid maskinen så kör jag på, även om jag kanske hade lite färre repititioner än normalt.
 
Avslutningsvis blev det marklyft och sedan push press. Marklyften gick jag ner i vikt från sist. Det blev 35 kg som jag lyfte från mark och upp till stående position. I push press körde jag enbart stången. Den väger ju 20 kg så även det är märkbart om man inte är så stark. Push press innebär att man placerar stången upptill på bröstkorgen/framsidan av axlarna och med hjälp av benen knixar upp vikten på raka armar över huvudet.
 
Det kändes otroligt skönt att äntligen ha kommit iväg. Allt i mig jublar efteråt, ja förutom träningsvärken då. Trots det lite lugnare upplägget känns det i kroppen idag. Kanske mest på baksidan av låren. Marklyft gör underverk på baksidan av låren och rumpan! Som kvinna över 40 är det verkligen tacksamt att få rumpan att vandra tillbaka uppåt. Tack och lov är det modernt att ha en redig rumpa för det är ju ett resultat av träningen.
 
Även överkroppen har muskler som gett sig till känna idag. Smärtan till trots, njuter jag.

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela