hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Semesterbubbla

Publicerad 2018-07-17 22:06:40 i Allmänt,

(null)
Sitter med trötta semesterfötter på en stol utanför vår hotellägenhet. Familjen har än en gång sökt sig till Mallorca på sin semester. Vi har varit här i några dagar och njuter av allt som bjuds här. I mitt fall är det bad. Jag kan bada i stort sett hur länge som helst. Hotellkomplexet har ett antal olika pooler varav vi än så länge testat två. Sedan har vi ju Medelhavet. 

Förutom att bada så är vi även ute och traskar en massa. Dessutom finns det ett trevligt gym som jag testat ett par gånger. Jag rör mig nästan aldrig så mycket som jag gör på en sol- och badsemester. Att sitta stilla i en solstol är inte min grej. Så här på kvällen är det härligt, men dagtid är det bara en plåga i värmen. 

I år nås vi här i semesterbubblan av nyheter hemifrån. Rapporter om bränder som rasar över hela landet och hur även vårt närområde drabbats. Att läsa i sociala medier om hur räddningstjänsten efterlyser frivilliga som kan hjälpa till med arbetet och om olika insamlingar som görs för att se till att föda dessa frivilliga. 

Det är lite svårt att få något verkligt grepp om vad som händer härifrån, men självklart går mina tankar dit. Jag funderar också över hur mina nära och kära mår. Påverkas de av värme, bränder eller något annat? Hur mår min mor? Vad händer omkring där hon bor? Är de förskonade?

Jag inser att det inte finns så mycket jag kan göra härifrån, bara hoppas och be att allt ska gå bra. Sedan återvänder jag till min lilla bubbla för det är i den jag ska hämta kraft och fortsätta min läkning mot ett helt och friskt liv. 

Runt omkring mig har mörkret fallit. Svaga, ljumma vindar fläktar mig här där jag sitter. På avstånd hör jag underhållningen från ett angränsande ställe. Om en stund ska jag söka mig in till min lilla familj och göra kväll. Bara en liten stund till...

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela