hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Lågpulsträning

Publicerad 2017-02-19 18:41:00 i Hälsa och träning,

För några veckor sedan började jag fundera på det där med att träna med låg puls. Jag diskuterade saken med först sambon, sedan med en av alla jag träffar på i vården. Båda tyckte att det var värt för mig att testa.
 
Det finns en formel som säger att man ska träna under en puls som är under 180 - åldern. Nästa gång jag åkte iväg och tränade försökte jag hålla mig till det. Fullständigt omöjligt! Jag skulle springa på band, men det blev mest gång för pulsen stack långt över den gränsen direkt. Det kändes helt verklighetsfrämmande att använda den formeln.
 
Några dagar efter det, i mitt tycke ganska misslyckade försöket, så ställde jag en fråga i ett löparforum på Facebook angående detta med lågpulsträning. Det jag tycker var så konstigt var att alla i en åldersgrupp skulle ha samma pulsnivå. I mitt tycke var det lika konstigt som att man ska räkna med att man har en maxpuls på 220 - åldern. Jag ligger ca 20 pulsslag över det min åldersgrupp skulle ha i maxpuls enligt den formeln.
 
Några av svaren jag fick höll ändå på det där med 180 - åldern, men andra höll med att det inte kunde vara fullt så enkelt. Efter alla svar kom jag i alla fall fram till att jag ska se till att hålla mig under 150 slag per minut för att det ska räknas som lågpulsträning.
 
Varje helg sedan dess har jag jobbat på detta. Först testade jag med både löpning på band och med roddmaskin. Det blev för mycket för mig och jag kunde inte göra annan träning som jag behöver få till. Sedan dess har jag gjort så att jag först rott på roddmaskin 20-30 min och sedan tränat styrka. Då har jag fått med båda delarna som jag behöver under min tid på gymmet. Detta på grund av att jag än så länge bara klarar att träna en gång per vecka.
 
Det känns som att de senaste veckornas upplägg har varit bra för mig. Jag orkar lite mer för varje gång känns det som. Ett vinnande koncept hoppas jag!

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela