hittakatarina.blogg.se

Om att vara utbränd och hitta vägar tillbaka till ett normalt liv.

Målsättning för 2015

Publicerad 2014-12-31 18:37:00 i Allmänt, Tankar och känslor,

Med partybrallorna på sitter jag uppkrupen i favoritfåtöljen och funderar lite. Det är nyårsafton och dags att knyta ihop säcken för 2014 och se framåt mot 2015. 
 
Igår sammanfattade jag vad som hänt det här året. Nu får jag alltså fundera över vad som ska hända kommande år. Jag är inte en sådan människa som brukar göra nyårslöften. Att lova något halvhjärtat verkar ändå inte leda någonstans. Det jag i stället ska göra är att titta på vilka målsättningar jag har för det kommande året.
 
Mitt stora mål är naturligtvis det jag har jobbat för hela tiden - att jag ska komma tillbaka som en starkare och friskare människa och att jag ska kunna jobba heltid igen!
 
Under hösten, ja egentligen långt innan dess, har jag funderat över vad som är viktigt här i livet. Det jag kommit fram till är att jag ska flytta mitt fokus från jobbet tillbaka till de människor som betyder något för mig. Familj, släkt och kompisar ska få betydligt mycket mer av min energi i framtiden.
 
I januari ska jag planera för min arbetsträning. Eftersom det även krävs ett beslut från Försäkringskassan så vet jag inte om jag kommer att påbörja arbetsträningen också. Det får jag se. Utöver det ska jag under januari satsa en stor del av min tid på träningen. Så länge jag fortfarande har så mycket tid till mitt förfogande vill jag passa på att bygga upp en stark kropp. 
 
Jag har tänkt komma i mitt livs form så här på gamla dar. Det här är väl det som kommer närmast ett normalt nyårslöfte att jag sommaren 2015 tänker vara mer vältränad än jag någonsin varit. I det här fallet erkänner jag att det finns en stor procent fåfänga med i spelet. En del handlar förstås om att jag ska vara stark, orka mer och slippa krämporna jag dragits med, men äntligen har jag det format som jag brukade ha. Då vill jag förstås göra det bästa av de förutsättningar jag har.
 
Två av mina stora mål för året, ja för resten av mitt liv, är att bli bättre på att leva i nuet och att få till ett mer aktivt liv. De här målen vill jag ska styra hela familjens liv framöver. När jag tänkt på mitt tidigare liv har jag känt hur jag låtit livet rinna genom fingrarna på mig. Det tänker jag inte tillåta längre. Nu tar jag makten över mitt liv!
 
Mål tog jag upp redan ganska tidigt i bloggen, se mitt gamla inlägg på http://hittakatarina.blogg.se/2014/september/att-satta-mal.html. Precis som jag avslutade där så kommer jag fortsätta att sätta mål och att dela upp mina mål i delmål. Känslan av att kunna pricka av dem allt eftersom är helst underbar. Varje gång har jag kommit ett steg längre upp i ljuset från den grop jag har befunnit mig i. 
 
2015 ska bli året jag blir frisk!

Om

Min profilbild

Katarina

Jag har blivit utbränd och letar sätt att komma tillbaka till ett normalt liv. Nu ska jag hitta Katarina, en ny förbättrad version som är starkare och friskare än den gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela